Jut en Jul in Marrakech - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu Jut en Jul in Marrakech - Reisverslag uit Marrakesh, Marokko van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu

Jut en Jul in Marrakech

Door: Marloes

Blijf op de hoogte en volg Marloes

13 Juli 2011 | Marokko, Marrakesh

We zijn er beland hoor: Marokko :P maar een ding wat de luchtvaartmaatschappij Iberia niet kan is vliegtuigen bouwen, in een soort van Intertoys bouwpakket vlogen we dan ook van Dusseldorf naar Madrid en van Madrid naar Marrakech..In Marrakech..Bagage *check*, geld *check*, een zeer onduidelijke kaart *check* en de goede bus naar het centrum *check*.
Maar toen?! Daar stonden we dan op het plein: Djemaa el-Fna waar het hostel op 5 minuten afstand zou liggen, maar de grote vraag was 5 minuten welke kant op.. dus maar met de kaart en al een postkantoor in om de weg te vragen en ja hoor ma 5 minuten stonden we weer buiten me de route uitgetekend op de kaart.. Wij de hele route gelopen, maar geen hostel.. Toch maar even bellen, bleek het een nummer van het hoofdkantoor te zijn die gevestigd was in Barcelona.. Na vele telefoontjes en lieve behulpzame mensen bleek dat er twee straten dezelfde naam hadden en wij dus net in de verkeerde aan de verkeerde kant van de stad stonden: oftewel weer helemaal terug naar het plein met bagage en 38 graden!
Op het plein werden we gelukkig opgehaald door iemand uit het hostel met de mededeling dat het hostel nou eenmaal onvindbaar is! En inderdaad dat hadden we nooit kunnen vinden. Je moet namelijk trappen af waarna je in een soort gangenstelsel terech komt, maar eenmaal aangekomen was het zeker de moeite waard! WAUW! Ons hostel is echt een soort paleis met een heerlijk zwembad waar we dan ook meteen gebruik van hebben gemaakt :). Ook hebben we in ons hostel al een hoop leuke mensen ontmoet.

De eerste avond zijn we lekker uit eten gegaan, couscous en munt thee en hebben we lekker rondgestruind op het plein. Het plein zit vol met slangenbezweerders, hennavrouwtjes, trommelaars en kwaamjes met verse jus! Ook hebben we rondgestruind in de Souks (en groot doolhof aan kleine winkeltjes) en hebben we de la Koutoubia moskee gezien. Nog nooit op een avond hebben wij zoveel verschillende mensen bij elkaar gezien. Er zijn namelijk een hele hoop mensen die er min of meer hetzelfde bij lopen als wij, maar ook nog een groot aantal die gekleed gaan in traditionele kleding (kaftans). Ook rijden er hier ontzettend veel brommers rond die je echt aan alle kanten voorbij vliegen en waar dan ook complete families op vervoerd worden.

Onze eerste avond was dan ook de avond waarop Rianne besprongen werd door een aap en voor mij de Sahara geboden werd.. Hmm, gelukkig vond Rianne het te weinig!

Vandaag hebben we een ware stadwandeling gemaakt waarvan dan ook maarliefst 90% is goedgegaan. We hebben dan ook alles gezien wat er onderhand te zien is.. zelfs dingen die we niet persee hadden hoeven zien.. die behoren dan ook bij de enorme wandeling die we gemaakt hebben doordat Rianne 2 plekken met elkaar verwisseld had en we dus 7 km buiten de stad stonden haha! (weer een gevalletje van dezelfde naam..)
Wat vast nog heel vaak voor gaat komen deze vakantie)

Nu gaan we eten en morgen met de trein richting Casablanca om een poging te doen niet te verdwalen!

p.s sorry voor de kromme woorden/ missende letter.. we zitten namelijk achter een toetsenbord waar de letters allemaal omgewisseld zijn,, heel irritant!

Au revoir,
Rianne en Marloes

• 13 Juli 2011 - 19:14

Nikki:

bonjour vriendinnetjes!
    tsja echt een jut en jul verhaal en zie het helemaal voor me hoe jullie daar door marrakech aan het struinen zijn:P haha..en rianne en richtingsgevoel zijn geloof ik nu eenmaal geen goede combinatie;)
    maar het klinkt allemaal wel echt tof hoor! geniet er nog maar goed van!
    liefs vanuit een al 2 dagen regenachtig nederland..:(

• 14 Juli 2011 - 09:01

Wilma:

Dag dames, heeel veel pezier daar in de bush bush groet wilma

• 14 Juli 2011 - 11:00

Iris:

Hahaha, geweldig verhaal! Ik heb me een deuk gelachen. Heb je toch maar geluk Rianne, dat Loes je meer waard vindt dan een kudde kamelen! ;-)
    Maar het hostel klinkt wel geweldig zeg! Lukt het inmiddels al om zelf de weg terug te vinden?? ;-)

Meiden, geniet er van en ik kijk al uit naar het volgende reisverslag en natuurlijk foto's!!! :-)

Dikke knuffel en doe voorzichtig he!!

Liefs Iris

• 14 Juli 2011 - 13:17

Marlijn:

Klinkt goed! Ik wou dat ik ook vakantie had ;)
    Geniet er van! Ben benieuwd naar de foto's bij jullie verhaal!

Marlijn

• 14 Juli 2011 - 13:18

Zoe:

Zooo dat klinkt goed! haha
    Mooi dat jullie het zo naar de zin hebben, heel veel plezier nog en ik kijk uit naar de eerste foto's!

Dikke kus

• 15 Juli 2011 - 10:09

Manon :

Klinkt allemaal Super! Op die dubbele naamplaatsten na dan :P
    Ben benieuwd naar jullie volgende reisverslag!
    Dikke knuffel voor jullie uit het koude natte herfstachtige Nederland :(

• 15 Juli 2011 - 12:30

Lonneke:

Roomie :) Leuk verhaal... Enjoy in Casablanca!!
    kus