Oranje Boven!
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg Marloes
04 Juli 2010 | Zuid-Afrika, Genadendal
Onze eerste stop was in Knysna, waar we Waterfront bekeken hebben en naar the heads geweest zijn, want veel meer was er eigenlijk ook niet te doen en veel verder als voetbal kijken zijn we dan ook niet gekomen!
De tweede stop was in Jeffreys bay, maar wat vorige keer zo’n leuke en levendige plek was, was dit keer helemaal uit gestorven! Volgens de vrouw achter de bar te danken aan het feit dat het zondag was en iedereen babalaz was. Ook deze dag zijn we niet veel verder gekomen als voetbal kijken.
Dag 3 was dan eindelijk de dag van PE, alleen ook hier kwam weer het grote talent naar boven: de weg vinden.. gelukkig reed ik achteraan en hoefde ik niet meer te doen dan volgen, maar na 1,5 tot 2 uur zoeken ben je daar ook wel klaar mee en als dan ook nog blijkt dat de reservering in het hostel niet goed door is gekomen.. is je geluksdag helemaal compleet!
Maar zoals altijd kon er natuurlijk toch nog wat geregeld worden en konden we dus toch blijven in het schitterde hostel met onze grote vriend ‘octaaf den bolle’.
Die middag vertrokken we naar Fanfest om ja je raad het al voetbal te kijken en wel de wedstrijd Nederland- Denemarken.
Geen hele fantastische wedstrijd vond ik persoonlijk, maar kreeg er wel enorm veel zin van om zelf ook in het stadion te zitten.
En dat gebeurde gelukkig de volgende dag tijdens de wedstrijd Portugal-Ivoorkust, een wedstrijd waar ik zelf heel veel van had verwacht, maar ik vond het toch heel erg tegenvallen.
De sfeer in het stadion vond ik wel fantastisch, alleen vind ik het nog steeds raar om een wedstrijd te kijken zonder commentaar en herhalingen, want je mist heel snel een belangrijk moment (al waren dat er tijdens deze wedstrijd niet veel)!
Omdat we tussen de twee wedstrijden een aantal dagen hadden zitten, die natuurlijk ook gevuld moeten worden in het lelijke, industrie rijke, saaie, koude en regenachtige PE..
Maar gelukkig had de bioscoop een aanbieding, voor 18 rand kon je die dag naar de film, daar hebben we dan ook maar flink gebruik van gemaakt en dus de hele dag in de bioscoop doorgebracht.
Het was ook de dag van de geniale opmerking van Mariska tegen de ober, namelijk “you can take her first”.
Ook zijn we naar Addo geweest, een heel mooi wild park waar we meer dode als levende dieren gezien hebben. De dieren hielden zich namelijk schuil door de vele regenval van de afgelopen dagen. Er was overal genoeg water te vinden waardoor de dieren niet opzoek hoefden naar water en ze zichzelf dus schuilhielden in de bossen.
We hebben die dag dan ook welgeteld 2 buffels en 2 olifanten gezien, maar wel een collectie olifantenpoep ingeslagen voor de achterblijvers in PE.
En toen brak dan eindelijk de dag aan, de andere wedstrijd, namelijk de wedstrijd Duitsland- Servië. Ondanks dat deze wedstrijd onze tweede keus was, vond ik het een geweldige en vooral ook spannende wedstrijd!
Na deze wedstrijden kon ik dan nog maar moeilijk wachten op de wedstrijd Nederland- Kameroen.
Maar gelukkig was het dan al snel 23 juni en dus de hoogste tijd voor de oranje camping.
In het begin heel erg wennen, al die Nederlanders, Nederlandse muziek en Nederlands bier, maar wat nog het meest wennen is dat iedereen je verstaan en je dus niet zomaar alles kan zeggen wat je denkt of ergens van vind.
Maar zoals alles went, wende dat ook snel en barste er een geweldig feest los in de oranje tent, het enige jammeren was dat we de volgende ochtend toch redelijk vroeg uit de veren moesten om aan de oranjestoet mee te lopen.
Enig sinds uitgedroogd, kreupel en totaal bevroren werd ik dan ook bij gebrek aan tent op de achterbank van de auto wakker.
En geef toe wat is er dan leuker dan 5 km lopen? Niks natuurlijk, op naar het station in een lange stoet achter de party bus aan!
Toch waren me voeten erg opgelucht het station te zien en heerlijk in de trein richting Kaapstad te kunnen gaan zitten!
Met de complete stoet vertrokken we die ochtend naar Fanfest om daar het feestje verder te bouwen en natuurlijk lekker van het zonnetje te genieten.
Na fanfest vertrokken we weer in een grote stoet richting het stadion en kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen!
Persoonlijk vond ik het geen hele spannende wedstrijd, maar dan kwam ook door het feit dat Nederland natuurlijk al door was en dat je het stadion uitvroor!
Toch vond ik het heel gaaf om bij een Nederland wedstrijd te zijn en ben ik ook zeker heel trots op de mannen dat ze Brazilië hebben verslagen.. dus ik zeg OP NAAR DE FINALE!
Liefs,
Marloes
04 Juli 2010 - 15:06
Tante Anja:
Hoi Marloes,
Gister waren je ouders de verjaardag van Tom alweer vergeten maar om 22.15 waren ze toch nog even gekomen. Mama had nog even verteld waarom je gebeld had, sjit, leuk, klote en wat geweldig.
Geniet er nog maar even van en dan kom je maar weer even bij ons wennen.
Sterkte met die laatste dagen en tot gauw. -
04 Juli 2010 - 21:51
Irene:
Ohh wat super dat je bij die wedstrijden bent geweest! En wij maar hier in de kroeg kijken.. Haha maar ook heel gezellig hoor! Haha en stond je in de krant?
Nou ik heb officieel geen leven meer als student.. Ik ben vorige week afgestudeerd met een 7,6 :D Winny en Tonnie waren toevallig toen ook in Nijmegen! Erg leuk om ze weer te zien..
Dus als je terug bent proberen we nog even een kleine reunie te houden! :D
Geniet van je laatste tijd!!
Kus xx -
13 Juli 2010 - 14:25
Melissa:
Wow meis, je bent al weer bijna thuis!
Hopelijk heb je dan energie voor de vierdaagsefeesten ;)
Nog een stage kunnen vinden?
Kuss!