Echte meisjes in het oerwoud - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu Echte meisjes in het oerwoud - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu

Echte meisjes in het oerwoud

Door: Marloes

Blijf op de hoogte en volg Marloes

08 Februari 2012 | Australië, Byron Bay

IK hou van Byron Bay!!! Het is echt een top plek! Opstaan.. niet na te hoeven denken welke kleren je aan gaat doen, je haar niet te hoeven doen, geen make-up.. gewoon een bikini en klaas is kees.
Om vervolgens natuurlijk de rest van de dag op het strand door te brengen, heerlijk. De zee hier lijkt een beetje op de wild waterbaan bij centerparks..de golven zijn zo ontzetten hoog en sterkt dat als je net iets te laat of iets te ondiep duikt je meegesleurd wordt en met je bikini op een wel heel vreemde plek ergens een hele hoop meters verderop eindigt.. (ja ik spreek uit ervaring)
Maar toch ik kan geen genoeg van de zee en lig er dan ook het liefst de hele dag in.
Nu denk je natuurlijk, heeft ze dan helemaal niks andere gedaan dan op het strand gelegen? Neehoor.. we hebben de enige bezienswaardigheid die Byron telt gezien, namelijk de vuurtoren bezocht. Helaas stond deze natuurlijk op een veels te hoge berg en was er geen wolkje aan de lucht.. oftewel eenmaal boven interesseerde die stomme vuurtoren ons niets meer.. we dachten maar aan twee dingen: schaduw en water!
De terugweg hebben we dan ook een ander pad genomen, door het bos.. en ook daar had ik na een paar honderd meter spijt van want daar een paar meter verderop op de plek waar wij naartoe moesten stond een Komodovaraan van zo’n 2 meter en meneer kwam ook nog eens vrolijk onze kant op gelopen. Als drie doodsbange Japanners stonden we dan ook aan de grond genageld met een fotocamera in onze hand.. Ja zelf in deze situatie dachten we eraan om het toch maar ff vast te leggen. Gelukkig besloot hij een aantal meter voor ons toch maar weer terug de struiken in de gaan en konden wij onze weg vervolgen. Dat was overigens niet het enige gore beest was we de dag gezien hebben. ’s Avonds heerlijk aan het strand aan het genieten van het rustgevende geluid van de golven met een glaasje Goon van de bovenste plank in onze hand, moet meneer veels te lange slang ons relaxte avondje verstoren. Waarom is alles zo groot hier?! Wat is er mis net een klein slangetje?

Naast het bezoeken van de enige bezienswaardigheid hebben we ook Nimbin bezocht, een hippie dorp. Man man man wat vreselijk slecht is dat zeg! Het is gewoon een straat met hippie winkeltjes met lelijke spullen en een stel overjarige hippies die je space-koekjes en paddo’s proberen aan te smeren.. no thank you! Maar de BBQ was heerlijk, na weken op noodles geleefd te hebben.
Noodles is namelijk het enige wat een beetje betaalbaar en makkelijk te maken is. Niet in elk hostel zijn namelijk goede kookgelegenheden.. dus een beetje creativiteit is vereist. En wie had ooit gedacht dat je in 30 seconden een perfect ei kan bakken in de magnetron?! It’s AMAZING!

Inmiddels heb ik de grootste fout in mijn leven begaan, namelijk Wwoof’en een tweede kans gegeven.. sommige dingen verdienen namelijk geen tweede kans! Maar gelukkig ben ik samen met Outi en Verena en kunnen we er samen over klagen. We zijn namelijk is Mullubimbu (ofzoiets) beland, op het platteland. Het huis waar we zitten ligt ver afgelegen boven op een berg. En het lijkt dan ook op de verste verte niet op een boerderij zoals wij die in NL kennen… de grond is schots en scheef, het onkruid staat wel 3 meter hoog en je weer nooit hoe de grond onder je is aangezien niks gelijk is, oftewel werken hier is een pretje! In de brandende zon staan we dan ook tegen een steile helling op onkruid uit de grond te trekken, te harken , rotsen te verplaatsen… de ergste opdracht was nog wel het bedekken van een enorm ongelijk gebied met een strip landbouw plastic.
Gewoon onmogelijk! Het was overal zo glibberig en ongelijk dat het een vreselijk frustrerend karwei was. Vooral omdat we op de meeste stukken eerst het diepe onkruid in moesten op alles fijn te stampen.. en op een plek waar zoveel giftige slangen/spinnen en zelf kikkers zitten vond ik dit echt een beangstigend karwei. De man waar we Wwoof’en vind het echter echt hilarisch en ziet een tv programma wel zitten.. Wij zijn in Nederland gewoon niet gewend om overal enorme spinnen te hebben rondlopen.. ’s avonds dacht ik dan ook maar een ding.. doe mij maar een stad met al z’n beton!
Als een echt zonnestraaltje ben ik vanochtend dan ook weer gewapend met m’n hark het onkruidoerwoud in gegaan om de bananenplantjes te redden van het onkruid.. En gister dacht ik dat ik het nooit zou zeggen, maar het zien van al die spinnen etc. went. Nu denk ik telkens, wow in die kleur of zo dik heb ik ze nog niet gezien! Toch blijf ik het wel eng vinden dat ik niet weet welke spinnen gevaarlijk zijn en welke niet want soms komen ze ook op je arm of been terecht.. maargoed maar niet te veel over nadenken en gewoon dom door blijven werken!
Nog een vreselijk leuk ding van onze Wwoof plek, namelijk het muggenseizoen is aangebroken en wat haat ik die beesten. Werkelijk m’n hele lichaam zit onder en elke dag komen er nog eens lekker een stuk of 50 bij..BAH!
Genoeg klaagzang! Gister hebben we namelijk wel iets vreselijk moois meegemaakt.. na een dag hard werken gingen we naar het strand voor een verfrissende duik.. en wat zagen we, een dolfijn!!
Ontzettend dicht bij de kant, zo mooi! Dat maakte de verschrikkelijke werkdag weer helemaal goed.

x

• 08 Februari 2012 - 10:30

Franka:

Leuk leuk! Behalve die muggenbulten natuurlijk ;) Byron Bay ben ik ook geweest. Is ook soort van hippie dorpje toch? Ik ben ook naar die vuurtoren gelopen :) Veel plezier verder!
    xxx

• 08 Februari 2012 - 17:57

Iris:

Whhaaaaaa Loes, wat een held ben jij!! Varanen, slangen, kikkers en huge spinnen. Ik krijg al de kriebels als ik het lees!! Ik zou 's nachts dus echt geen oog meer dicht doen. Dapper hoor, je bent vanaf nu mijn held!!

Dat strand klinkt trouwens wel erg gaaf...daar gaan we vast ook nog veel foto's van zien. ;-)

Geniet er lekker van meissie!!

xx

• 12 Februari 2012 - 18:27

Lonneke:

Hahahahaha je bikini verderop terug gevonden?!
    Tja... werken op een boerderij lijkt mij ook geen pretje ;)
    Maar die dolfijn.... heeeeeel cool!
    kusss

• 14 Februari 2012 - 18:22

Lisette:

Heeee jungle girl!!!! Wat een avonturen!! Dat Wooffen is dat een speciale jongeren organisatie ofzo??? Klinkt allemaal zo mooi om mee te maken op jou leeftijd! (niet dat ik er niet naar toe zou willen!! ) ben écht benieuwd als er foto's komen! Have fun meid! Liefs Lisette