Surfers paradise/ Brisbane
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg Marloes
17 Februari 2012 | Australië, Brisbane
Die dag zijn we met de bus naar Surfers paradise gegaan, wat echt een enorm verschil is met Byron. Byron is meer een klein surfers dorpje en Surfers is meer te vergelijken met een Spaanse badplaats met z’n torenhoge hotels/ luxe resorts. Natuurlijk verbleven wij niet in een luxe hotel, maar gewoon in een hostel. Maar over het hostel valt niks te klagen. We hadden gewoon een zwembad, sauna, tennisbaan en ga zo maar door. Op en top luxe! Naast zijn luxe uitstraling staat surfers ook bekend als party-plek, hé wat vervelend! Die avond gingen we dan ook mee met de big backpackers night out, kortom enorm veel mensen uit 7 hostels naar 4 verschillende clubs. De clubs waren allemaal zo enorm , dat zie je in Nederland gewoon niet! De uitgang was nog niet meer terug te vinden haha!
Wel was het een beetje jammer dat de bus ons wel richting het uitgaansgebied bracht, maar niet meer terug.. waardoor we een verdomd eind terug naar huis hebben moeten lopen. Vol klaagzang natuurlijk want daar ben ik goed in!
Om 6 uur lag ik dan ook pas in bed en om 8 uur dreef ik dan ook letterlijk m’n bed uit van de hitte. En wat kun je beter doen in de vroege ochtend dan lekker huiselijk de was doen en in de tussentijd in het zwembad liggen. Die dag is het eigenlijk de hele dag heet gebleven, maar natuurlijk net toen wij besloten ff lekker actief Surfers te gaan verkennen kwamen de donderwolken. Als echte snelwandelaars zijn we dan ook terug naar ons hostel gelopen, want oh god oh god de was hing buiten en als echte huisvrouw wil je natuurlijk niet dat je vers gewassen kleding weer nat regent.
’s Avonds heerlijk genoten van de sauna, alleen jammer dat je er zo ontzetten moe van wordt.. dat merkte ik echter de volgende dag toen ik wakker werd in mijn kleren met m’n laptop nog in de hand.
De volgende dag was alweer de laatste dag Surfers, wat ik eigenlijk niet zo erg vond. Het is natuurlijk heerlijk om aan het zwembad of aan het strand te liggen, maar het kan ook gaan vervelen. Want eigenlijk het enige wat je naast stappen in surfers goed kan doen is naar pretparken gaan, wat natuurlijk net alles hier belachelijk duur is.
Inmiddels ben ik al bijna een week in Brisbane en ik snap totaal niet wat iedereen over deze stad aan het klagen is. Iedereen die ik over Brisbane sprak vonden het een lelijke, saaie stad. Maar dat is het totaal niet, je kunt je hier prima vermaken!
Ook was het natuurlijk leuk dat we Janice weer ontmoette. Het Duitse meisje dat we in Byron hadden leren kennen. Met z’n vieren hebben we afgelopen dagen van alle handen leuke dingen gedaan. Lekker gepicknickt op valentijns dag, wezen stappen met de rest van de dorm, met de ferry over de rivier gevaren, lekker gezwommen in de lagoon.. kortom gewoon de hele stad verkent.
De lagoon is trouwens té grappig.. ze hebben hier gewoon in een parkje in de stad een soort nepstrand en zee gebouwd inclusief foute rescue mannetjes. Heerlijk voor een verkoelende duik. Een ander grappig iets, is het weerbericht hier. Ik ben nog nooit ergens geweest waar het zo slecht was! Zo wordt er heel vaak een bewolkte regenachtige dag voorspeld.. en vervolgens is er werkelijk geen wolkje te zien en is het dus bloedheet, heel gek!
Kortom mijn bikini ligt klaar op regenachtige dagen ;)
xx
17 Februari 2012 - 11:12
Milon:
Loesepoes!
Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt. Hier is de vakantie (bijna) begonnen. Héérlijk!!
Alleen is het weer hier wat minder dan bij jou. Als Piet regen voorspelt komt het ook echt ;). En dat is ook niet alles... Haha.
Geniet er van en tot het volgende verslag!
XXX -
17 Februari 2012 - 12:40
Melissa:
Lieverd!
Wat een raar verhaal van dat Wwoof'en, toch maar niet naar een pretpark gegaan? Lijkt me juist tof daar :D
We gaan vanavond gourmetten maar we denken aan je en drinken er een op jou! Hou je taai pas op jezelf en doe voorzichtig ;-)
Liefs <3 xxx