BA & the grape escape! - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu BA & the grape escape! - Reisverslag uit Mendoza, Argentinië van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu

BA & the grape escape!

Door: Marloes

Blijf op de hoogte en volg Marloes

04 Mei 2012 | Argentinië, Mendoza

Na een veels te lange reis van meer dan 34 uur via Sydney en Santiago eindelijk aangekomen in Buenos Aires, waar me nog de leuke busrit van een uur richting het centrum stond te wachten.
Helemaal gesloopt kwam ik dan ook in het hostel aan, waar het een en al gezelligheid was.. dus gelijk m'n bed in zat er voor mij niet in.
De volgende dag ben ik meegeweest naar de wandeltocht door La Boca, een van de armste maar oh zo kleurijke buurten van Buenos Aires. De bus trip ernaartoe deed me erg denken aan de heijendaal shuttle.. duwen, duwen, duwen om een record aantal mensen in een bus te proppen, hilarisch! Allereerst bezochten we het voetbal stadion van la boca juniors, een club waar Maradonna heeft gespeeld. Als niet-echte voetbalfan hadden ik en een hoop andere het vrij snel gezien. Ook had iedereen gelukkig honger gekregen dus een heerlijke lunch in het zonnetje volgde. En dat zonnetje was nogal uitzonderlijk want na die middag heb ik 'm in BA niet meer gezien. Op weg naar het restaurantje kwamen we lang de meest kleurrijke straten met prachtige graffiti. Na de lunch vervolgde de wandeling zich naar La Caminito, een van de meest bekende straten en vooral ook toeristische straten door de vele kleuren, terrasjes en winkeltjes.
Omdat tussen La Boca en het hostel nog een andere leuke wijk lag, besloot ik samen met nog 4 andere een paar haltes eerder uit te stappen om even rond te lopen. Eigenlijk hebben we niet veel meer gedaan dan lekker rond gewandeld en koffie gedronken.. om vervolgens net op tijd terug te zijn in het hostel voor de tango les. Tijdens de tangoles had ik geluk te dansen met een jongen waar ik al de hele dag mee opgetrokken had, want we waren allebei even grote talenten. Wat nog het meest hilarisch was het moment dat alle vrouwen met hun onderbenen lang de benen van de man moesten glijden haha. En naar de grond kijken zat er niet in.. je moest elkaar diep in de ogen kijken! En om het nog wat gênanter te maken moest je tot twee keer toe een soort optreden geven voor de rest van de groep. Ach alles zorgde voor genoeg lach-materiaal voor de rest van de avond. Want die avond werd mijn verjaardag gevierd! En ben Texas, Donald, Justin, Anne, Edel, Romina & Maria dan ook erg dankbaar voor de leuke avond en nacht. Want de tijd dat de normale mens in Nederland naar zijn werk gaat, is hier het feest nog in volle gang en ik vraag me dan ook af of ze ooit wel sluiten.
De volgende dag hadden we het plan om naar Palermo te gaan, maar dat plan is nooit van de grond gekomen omdat iedereen z'n roes aan het uitslapen was. Na een potje mislukt skypen met familie/ vriendinntjes (overvolle com + trage verbinding) vonden Anne en ik het wel erg triets worden dat we nog helemaal niks hadden gedaan die dag. En wat nog veel triester is dat we de metro naar een andere deel van de stad hebben gepakt om koffie te drinken en vervolgens weer terug te gaan. Maar wel met een heel goed idee, om een tango-show te pakken. De mannen hadden die avond een ander idee, namelijk steak.. heel veel steak eten, maar omdat wij zo graag naar de tango-show wilde gingen ze wel mee. Eenmaal bij die show aangekomen, entree betaald te hebben en eten besteld te hebben vroegen we ons stuk voor stuk af of het podium niet wel erg klein is voor een tango show? Om er dus niet veel later achter te komen dat het wel een tango-live show was.. maar dan tango muziek. Het eten stond op tafel.. de deuren waren dicht, dus wegglippen zat er voor ons niet meer in. En ik moet eerlijk toegeven het was erg leuk, alleen ja na 1.5 uur ben je het wel een beetje zat.. dus besloten we alsnog in een pauze weg te snieken. Wat natuurlijk niet on opgemerkt kon blijven aangezien we de enigste toeristen waren en ook nog eens een tafel midden voor het podium hadden. Gênant!
Omdat er in BA elke dag een feestje is.. gingen we maar weer naar een feestje om weer laat, veels te laat in bed te belanden. Maar dit keer wel op tijd eruit om de stad is verder te verkennen. Samen met Anne en 2 Australische jongens Angus en Rowen ben ik begin van de middag naar Recoleta gegaan, waar we de begraafplaats van Evita Perón bezocht hebben. En nja een begraafplaats kun je het niet echt noemen, het is eerder een klein dorp. Het zijn namelijk geen grafstenen, maar kleine huisjes waar alle elite begraven liggen.. en het is me toch is een potje groot en onoverzichtelijk. En ook een beetje griezelig want in veel gevallen kun je door de ramen heen de grafkist zien.. brr. Het grafhuis van Evita was natuurlijk wel heel mooi en ook erg druk bezocht. En omdat we geen wisselgeld voor de bus hadden zijn we doorgelopen naar Palermo wat echt een hel van een wandeling is, maar natuurlijk wel een goede manier om andere delen van de stad te zien. In Palermo weer lekker rondgelopen en heerlijke koffie gescoord. S' avonds zijn we maar naar een echte grote tango show geweest, want dat is een ding wat je natuurlijk niet mag missen in BA. Als eerste kregen we een tango les, die vrij anders was dan degene in het hostel.. heel raar! En door het tekort aan mannen deed ik de mannen passen, wat het dan allemaal wel weer hilarisch maakte. Volgens mij was iedereen blij dat het over was om het echte werk te gaan bekijken, namelijk de show. Tijdens de show werd er door middel van dans duidelijk gemaakt hoe de tango is ontstaan en hoe deze door de jaren heen veranderd is. Zo'n mooie show! En vooral ook erg mooi om te zien hoe sommige mensen met zoveel passie kunnen dansen.
De dag erna was het alweer zondag en dus de dag van de bekende zondagsmarkt in Sal Telmo. Het duurde wel even voordat we 'm gevonden hadden, omdat sommige dingen nogal goed weggestopt zitten. Maar eenmaal gevonden denk je echt 'hoe kan dit nou moelijk te vinden zijn?!' Ineens is het namelijk een drukte van jewelste met allerlei verschillende marktjes waar werkelijk alles te vinden is en straatartiesten. Op de terugweg naar de metro kwamen we ook nog is in een soort carnavals optocht terecht, super leuk.. alleen snap ik niet hoe je met 10 graden in je mini string en veels te kleine bh kan rondparaderen.

Die nacht stond m'n eerste nachtbus op de planning. Samen met Anne (Ierland) naar Mendoza. En omdat BA en al haar feestjes en kou ons zo uitgeput en ziekjes had gemaakt vonden we dat we de eerste klas bus meer dan verdiend hadden. In de bus had ik wel een beetje het gevoel dat ik in de touringbus van Justin Bieber was beland. Dikke stoelen die je geheel plat kan leggen, van alle handen filmpjes en een bediende die je eten en drinken blijft brengen.. het leven als backpacker is soms zo slecht nog niet! In de bus hadden we twee jongens uit Nieuw Zeeland leren kennen die toevallig ook in hetzelfde hostel zaten. Gezelligheid! En met de 'champs' zoals ze zichzelf noemen zaten we dan ook niet veel later als ontbijt aan de pizza en bier. Een echt champ ontbijt! Ons groepje werd even later helemaal compleet met een hond.. die we omgedoopt hadden tot nipples. Echt een schatje die ons de gehele dag als trouwe viervoeter heeft gevolgd. Die dag hebben we vooral gespendeerd om uit te zoeken wat er allemaal te doen is en waar, Aangezien het allemaal wat meer zoeken is als in andere delen van de wereld. Ook de 'dag van de arbeid' maakte het plannen niet echt makkelijk aangezien er vrij weinig te doen was. Dus het plan werd een kabelbaan tussen twee bergen in de Andes. Niet mijn keuze, maar dat zou de lol er niet minder op maken want inmiddels waren wij ook benoemd tot champs. Als echte champs hebben we die avond het bekende argentijnse drankje gedronken Fernet-cola.. GATVERDAMME.. maar een echte champ haakt niet af.. en de fernet werd vervolgd door mojito's.. kortom we hebben 1 uur in ons bed door kunnen brengen voor we er weer uit moesten voor het kabelbaan ding. Om er achter te komen dat ze een fout hadden gemaakt en er maar plaats voor 2 was. Dus weer terug naar bed en plan B: een bustrip naar Aconcagua, de hoogste berg in Argentinië volgde.. maar die hadden we dus gemist doordat we ons allemaal verslapen hadden. Kortom het was 13:00 en we hadden niks gepland..en op dat moment had ik dan ook nooit gedacht dat ik een paar uur later zou paragliden in het Andes gebergte. De 4X4 rit naar de bergtop was nogal ruw en heel lang..omdat er niet echt een normale weg was.. maar het uitzicht was alle misselijkheid waard! En het paragliden trouwens ook, zoo gaaf. Vooral de trucjes die ze met ons op het einde deden.. namelijk kei hard salto's maken in de lucht, alleen wordt je er wel kots en kots misselijk van haha!
Die avond was ik helaas echt zwaar beroerd, waar ik dus echt geen zin in had aangezien we de volgende dag de 'wine & bike' tour hadden gepland. Maar de mannen hadden de nodige vitaminepillen die me weer tot een volledige champ zouden maken. De volgende ochtend was het al een stuk beter, alleen had het hostel vergeten ons een boodschap door te geven.. namelijk dat we eerder opgehaald werden.. oftewel.. we werden letterlijk uit bed gehaald om de wijn tour te gaan doen in Maipu. Kortom met een mountainbike van wijngaard naar wijngaard om de wijnen te gaan proberen. Fantastisch.. alleen hebben we het maar tot 5 van de 12 wijngaarden geschopt, omdat de kaart na wat flessen wijn gewoon een beetje te ingewikkeld geworden was. Maar het was een topdag waarin vooral Anne en ik ons echt beroemdheden hebben gevoeld, want werkelijk iedereen toeterde, floot of riep naar ons.. en de jongens hadden dan ook de grootste lol achter ons te fietsen en te roepen '50 pesos.. 50 pesos'. De volgende dag was het helaas tijd om afscheid te nemen van de mannen om een tripje te gaan maken naar Aconcagua, de hoogste berg. Wat een busritje van 3 uur moest zijn, werd een bus rit van 4 uur.. waardoor we eigenlijk maar 1,5 uur ter plaatsen hadden om de bergen te bekijken. En snel lopen zat er ook echt niet in aangezien we erg hoog waren en je dat echt kon merken aan je longen. Maar wat een prachtig uitzicht. Besneeuwde bergen en allerlei verschillende kleuren rotsen, zo mooi! Alleen helaas was het dus 4.5 uur terug ivm met een buschaffeur die dacht dat ie in burgers zoo aan het rond touren was waardoor we die avond aan nachtbussen naar Cordobá eigenlijk niet veel keuze hadden. Nja niet veel 1.. en weer een eerste klas bus die zelfs een kroon op de voorkant had.. om je kapot te schamen! Volgende keer dus maar een goedkopere bus.. want op de manier ga ik met mijn budget natuurlijk nooit in Lima arriveren.

Xxx
p.s voor foto's zie:

• 05 Mei 2012 - 14:54

Nikki:

Oh Loesje, wat heerlijk toch weer! Een nieuw werelddeel met weer super avonturen! En dat paragliden, de natuur en al die kleurrijke wijken, gewoon wow! Liefs!

• 05 Mei 2012 - 15:52

Iris:

Hahaha, helemaal geweldig weer Loes! Super dat je ons zo op de hoogte houdt. De foto's had ik al gezien op FB en ze maken het verhaal helemaal af. Echt prachtig.
    Klinkt alsof je niet zo veel aan slapen toe komt? ;-)

Ik heb je ook weer een mailtje gedaan!! :D

Dikke kus!

• 07 Juli 2012 - 09:10

HI:

Hello
    I saw your nice profile,and something motivated me to communicate with you,My Dear in your usual time may it pleases you to write me back in email address ( jenicaithamar@yahoo.com ) so that i can send you my pictures and also tell you more about myself.A friendship is the foundation build on other relative things to come.May God bless you as i wait impatiently to hear from you. Your lonely friend,
    jenica

( jenicaithamar@yahoo.com )