kamp, stage, carnaval en strand! - Reisverslag uit Genadendal, Zuid-Afrika van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu kamp, stage, carnaval en strand! - Reisverslag uit Genadendal, Zuid-Afrika van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu

kamp, stage, carnaval en strand!

Door: Marloes van Thiel

Blijf op de hoogte en volg Marloes

22 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Genadendal

Allereerst bedankt voor de leuke reacties!

De oriëntatie week werd afgesloten met een dagje Kaapstad en kamp!
Het dagje Kaapstad begon vroeg, 05.30 moesten we opstaan en omdat we nog steeds niet de snelste zijn, waren we lichtelijk aan de late kant! Maar we maken vordering, het was dit keer maar een kwartier i.p.v 5,5 uur! Dus de term fashionably late kan dus weer gebruikt worden!
Eenmaal bij CPUT (Cape Peninsula University of Technology) gingen we in een touring car en was het: op naar Kaapstad! Wat heeft die reisleidster een geduld moeten hebben, 3 kwart van de bus was namelijk al in slaap gevallen voordat ze ook maar 1 woord had gezegd. In Kaapstad hebben we een korte rondleiding gehad door de stad, gewandeld door Bokaap, naar het district six museum geweest en een township in geweest! Erg mooi en vooral ook indrukwekkend om te zien, toch vond ik de townshiptour erg toeristisch en voelde het toch echt als aapjes kijken om met een bus door de townships te rijden.

Daarna was het nog maar tijd voor 1 ding, namelijk KAMP!
Iets waar iedereen een beetje tegenop zag, waarom snap ik achteraf niet meer zo goed, het was namelijk erg leuk! Tijdens het kamp wist ik het in 1 keer, ik word appelplukker! Om 7 uur beginnen, om vervolgens de hele dag appels te plukken, geef toe echt iets voor mij ;).
Nee hoor, die ene dag ochtend was leuk, maar meer dan genoeg! Eigenlijk moet ik ook toegeven dat er niet veel appels door mij zijn geplukt. Ik had mijn roeping gevonden als sorteerder! De rest van het kamp hebben we nog gekanood, gezwommen, een hike gehad en gepaintbald in de vrije natuur. En tijdens het paintballen kwam een van mijn grootste talenten om de hoek kijken, namelijk het mikken (vooral het katapult). Je kunt wel raden hoe de huizen, bomen ed. in de omgeving eruit hebben gezien!

Na het Kamp was het gedaan met de korte vakantie, de stage begon namelijk. Wat in ons geval betekende meeting met de mensen uit Bereaville. De meetings vond ik in het begin erg wennen, er word namelijk aan het begin en eind gebid, iets wat ik totaal niet gewend ben om te doen. Heb de eerste meeting erg op me lip moeten bijten om mijn lach in te houden, omdat ik niet wist wat me overkwam!
Ook hebben we onze eerste les Afrikaans gehad, iets wat toch een stuk moeilijker is dan ik dacht! Maar even flink oefenen ermee dus.

Onze eerste uitstapjes zijn ook een feit, uitstapjes waar ik in Nederland al naar uitkeek, namelijk het strand! Vrijdags zijn we naar Gordon’s bay geweest, waar we tot de conclusie kwamen dat het wel erg hard waaide. We zaten na het dagje strand dan ook helemaal onder het zand! Ons hele huis trouwens nu nog steeds!
De dag erna zijn we naar Hermanus geweest, naar Grotto beach, maar niet voordat we gegeten hadden bij Dutchies, hét restaurant waar je kroketten kunt eten!
Het was een heerlijke dag! Vooral de zee was echt geweldig, er waren veel golven en deze waren ook nog is hoog! We voelden ons net weer een stel kleine kinderen (waarschijnlijk gedroegen we ons ook zo).
Tijdens dit dagje strand kwam ik tot de conclusie dat mijn bikini niet zo crotta-beach proof was, ben m namelijk een aantal keer bijna kwijt geweest! Eenmaal thuis gekomen was de vraag “spiegeltje spiegeltje aan de wand wie heeft de roodste billetjes van het land?”

Na de nodige leuke carnavalsverhalen uit Nederland gehoord te hebben, baalde ik toch wel dat ik dat had moeten missen en daarom hebben we alsnog een verlaat Carnavalsfeest gehad met alle studenten, onder het motto: beter laat dan nooit!
Zelf gekleed als Kapitein haak kon het natuurlijk niets anders dan een geweldig feest worden.. en dat was het, 7 uur was ik namelijk pas thuis. (wakker worden was iets minder leuk).
De volgende dag was het tijd voor de spa, heerlijk luieren in verschillende baden! Eentje was er zo heet, dat je het gevoel had levend te verbranden, echt heel pijnlijk. Maar natuurlijk kon ik het niet laten om er toch een sprong in maken, slechte keuze! Ben nog nooit zo snel een bad weer uitgeklommen en echt sexy zag je er na dat bad niet meer uit. Neem een kreeft voor je die in kokend water word gegooid en je weet hoe ik eruit zag!

Sien jou later!

Liefs,
Marloes

Leuke quotes:
“Ze heeft best een mooi gezicht, maar gewoon verlept”
“Dat kind is het levende bewijs dat vrouwen na een bepaalde leeftijd gewoon niet meer aan kinderen moet beginnen, het eitje was duidelijk van mindere kwaliteit”

• 23 Februari 2010 - 14:16

Franka:

Haai!

Hoe gaan dit?
    Haha van wie zijn die quotes?
    Heb jíj kroketten gegeten? Nee toch?!
    Grotto beach is leuk hè? Wij hebben daar ook echt als kinderen in de zee gespeeld haha.
    Ik heb mn fotoalbums nu eindelijk af! Het zijn er drie geworden (hele dikke:))

Nou, ik kijk weer uit naar je volgende berichtje!

xx

• 24 Februari 2010 - 10:46

Melissa:

Leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt daar! Ik ben vanuit mijn stage ontzettend jaloers op het mooie weer, de buitenlucht en de vakantiesfeer daar tegenover de grijze kantoorsfeer hier.. :P
    Kzie er naar uit weer wat te horen/lezen!

Liefs

• 24 Februari 2010 - 17:35

Sanne:

Leuk om je avonturen en acties te lezen.
    Succes met je stage! Geniet ervan!

X

• 28 Februari 2010 - 22:43

Angelique:

Geweldig wat jullie allemaal meemaken,ik ben onwijs jaloers op het mooie weer.Na alle sneeuw en kou,is het weer omgeslagen naar regen en storm (erg nederlands dus)
    Ik blijf je reisverslagen volgen,en hoop dat jullie er veel zien, en vooral erg van genieten.
    Groetjes

• 08 Maart 2010 - 12:09

Gilbert:

Hey Loes, leuk te lezen dat je het zo naar je zin heb! veel plezier nog daar!
    Groeten uit Peru!