Weekendje Kaapstad - Reisverslag uit Genadendal, Zuid-Afrika van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu Weekendje Kaapstad - Reisverslag uit Genadendal, Zuid-Afrika van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu

Weekendje Kaapstad

Door: Marloes van Thiel

Blijf op de hoogte en volg Marloes

08 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Genadendal

Alweer meer dan een maand hier, time flies!
En daarom is het maar we de hoogste tijd voor een nieuw reisverhaal!(alvast sorry voor de lengte ervan)

Donderdag eind van de middag was het dan eindelijk zo ver, WEEKEND! En dat betekende voor ons maar 1 ding, op naar Kaapstad!
Onze tassen stonden al ingepakt en wel thuis op ons te wachten, dus het was inpakken en wegwezen, toch klonk het makkelijker dan gedaan. Het slot van onze deur was er namelijk aan de binnenkant opgevallen wat ons huis inkomen op dat moment onmogelijk maakte, stonden we daar met 40 graden pal in de zon voor een gesloten deur. Na de deur en eigenlijk alles erom heen voor alles en nog wat uitgemaakt te hebben en een aantal flinke trappen ertegen aan te hebben gegeven schoot het slot ervan af en konden we eindelijk naar binnen.
Achteraf kunnen we heel erg om dit verhaal lachen, maar op dat moment was het niet grappig, we hadden namelijk al de hele dag in de hitte door Bereaville gelopen om enquêtes uit te delen.

Maar bij de gedachten aan het feest die avond was mijn humeur meteen weer goed! We waren namelijk uitgenodigd op een poolparty bij een miljonair! En ik kan jullie vertellen het was echt zo vet!
Op de weg er naar toe deed de omgeving al veel goeds vermoeden, er stonden namelijk alleen maar enorme huizen en de auto’s die er reden lieten onze toyata yarisjes in het niets vallen.
We hebben de hele avond en nacht heerlijk gefeest, gezommen en gekaraokt (wat natuurlijk weer erg vals was). Alleen het slapen was een grote improvisatie, die man wist namelijk niet dat iedereen bleef slapen! Dus het werd een improvisatie van banken, vloerkleden en zelf de hoes van de Maserati werd gebruikt. Gelukkig had ik wel een heerlijk bedje kunnen bemachtigen!
Vrijdag ochtend werden we al weer vroeg gewekt door Sparky, een vreselijk irritante gast die nog steeds dronken was!

Na een stevig ontbijt, kon ik er wel weer tegenaan. Die dag stond namelijk Simon’s town, cape point en kaap de goede hoop op de planning!
Gelukkig hoefde we maar een klein stukje te rijden, dus we waren er zo!
In Simon’s town hebben we gelucht, over het strand gelopen en pinguïns gezien. We waren al voor het feit gewaarschuwd dat het vreselijk saaie beesten waren die nauwelijks bewogen.
En inderdaad ze doen eigenlijk niks, maar vind ze toch wel heel cool!
Na Simons town gingen we richting table mountain national park waar cape point en kaap de goede hoop te vinden zijn! Erg vet!
Bij cape point zagen we een aantal hagedissen waar we foto’s van wilde maken, maar de hagedis zag dat niet zo zitten! Hij sprong namelijk heel onverwacht mijn kant op, waarop ik zo hard hebt geschreeuwd dat heel het national park het kon horen. Ook hebben we hier een slang gezien!

Kaap de goede hoop is eigenlijk niet meer dan een bord waar het opstaat!
Iets verder in het park waren mensen aan het braaien en daar kwamen we erachter dat de borden ‘baboons are attracted by food’ klopte. Er waren namelijk enorm veel apen op af gekomen die ook echt heel dichtbij kwamen! (zie foto’s)
Eind van de middag zijn we terug gereden naar kaapstad om naar ons hostel te gaan (backpackers penthouse on longstreet), waar de helft op de flower kamer en de helft of cosmos kamer lag!
Over de kamer, wij lagen echt op een hele rare kamer, met een oude vent, lesbies koppel, een kerel die elke keer meisjes meenam en ga zo maar door!
’s Avond heerlijk uiteten geweest maar het uitgaan nog maar even uitgesteld tot zaterdag omdat we allemaal wel erg moe waren van de vorige avond en tijdens het eten al moeite hadden onze ogen open te houden.

Zaterdag hebben we de tafel berg beklommen, nouja beklommen is een erg groot woord. We (ik en de rest van de meisjes) zijn met de kabelbaan gegaan, omdat we 40 graden iets heet vonden voor zo’n zware klim. Niek en Johan hebben de Tafelberg wel beklommen, want ik nog steeds erg knap vind, aangezien het echt heel heet was en het echt zwaar is! Toch schijnt het wel de moeite waard te zijn en wil ik hem zeker nog wel een keer beklimmen, maar dan in de winter als het iets afgekoeld is!

Het uitzicht vanaf de Tafelberg was echt super mooi en hadden we eigenlijk toch wel geluk met het weer, want er waren namelijk geen wolken! We hebben prachtige foto’s gemaakt en gekontebonkt op de Tafelberg (Filmpje volgt nog). Korte uitleg: Kontebonken is een carnavals nummer die iedereen in z’n hoofd heeft sinds het carnavalsfeest. En geef toe wat is nou een betere locatie om te kontebonken dan midden op de Tafelberg?
Na de Tafelberg zijn we naar Waterfront gegaan om te lunchen/cocktails te drinken en robbeneiland te reserveren voor de dag erna, maar helaas zat dat helemaal vol.
Omdat de jongens nog steeds bezig waren met de Tafelberg te beklimmen, zagen wij onze kans om te gaan shoppen, maar tot onze grote verbazing waren alle winkels gesloten….en wat bleek dat alle winkels om half 1 sluiten op zaterdag! Vind het nog steeds raar. Wel kwamen we een markt tegen vol met souvenirs, erg leuk! Alleen verkochten ze wel in elk kraampje hetzelfde dus we waren ook weer erg snel uitgekeken.
Dus zijn we maar weer cocktails gaan drinken op een terras om op de jongens te wachten.(wat een straf)
Op dat terras kwamen we tot de ontdekking dat Nienke een sms had van Mr. Miljonair.
Mr. Miljonair heeft duidelijk een oogje op Nienke en wij als groep vonden dat we dat wel eens flink uit konden melken! Dus het werd een avondje stappen!
’s Avonds zaten we niks vermoedend in een pizzaria te eten toen meneer in een keer met z’n maserati voor kwam rijden.
En daarna begon het avontuur! We gingen naar Chrome, een club van zijn neef! Waar we meteen de vip lounge in gingen en de dure drank onze kant op kwam. Niek kon zijn lol niet op met z’n wisky van 250 euro per fles.
Na een tijdje waren we Chrome wel een beetje zat en vonden we het tijd voor een andere. Dus de taxi’s werden geregeld. Maar hij was met z’n maserati, dus Niek, Johan, Zamora en ik grepen onze kans en lieten ons dus geheel in stijl vervoeren!
En wij maar denken dat onze Yaris hard kon…

Na een hele gafe rit en veel kwijlende blikken van buitenaf kwamen we bij the Galaxy aan! Waar een schuimpart was! Te gaaf!
Een paar uur later kwamen we helemaal onder het schuim de club uitrollen! Op naar huis!
Dit keer waren andere aan de beurt om in de maserati te zitten en werd het de taxi voor mij.
Wat een dodemansrit! Het was het engste half uur van me leven denk ik. Onze taxichauffeur dacht namelijk dat hij de maserati bij kon houden!

Zondag vroeg op want we moesten om 10.00 het hostel al uit zijn. Lekker naar het strand om bij te slapen. Alleen ook hier had de zee een helse temperatuur. Zo koud dat het gewoon pijn doet aan je botten! Maar ik kon het natuurlijk niet laten om er een duik in te nemen! Weer iets wat ik beter niet had kunnen doen. De zee was namelijk zo wild dat ik niet kon blijven staan en werkelijk met de golf het stand werd opgekwakt, erg charmant weer!

Ons weekendje Kaapstad werd afgesloten door een bezoekje aan Mzoli’s een feest aan de rand van guguletu, een township in de buurt van Kaapstad.
Maar zoals alles hadden we ook dit niet in een keer gevonden! We hebben weer flink de omgeving verkent en zelf op de luchthaven uitgekomen! Wat een richtingsgevoel weer! (en dat terwijl Niek toch echt een wegenkaart had :P)
Mzoli’s was erg leuk, maar wel ontzettend heet! Wil er zeker nog een keer terug!
Er waren alleen geen wc’s op de plek waar het feest was, dus ik heb mijn kans gegrepen om zo’n huisje aan de binnenkant te bekijken en gelijk naar de wc te gaan! Het was een soort hutje in de tuin waar geen licht in zat! Een erg grappige ervaring.
Charlotte, Marjolein en ik hebben ook onze kans gegrepen om een tattoo te laten zetten, natuurlijk geen echte maar zo’n airbrush. Lekker fout, maar wel leuk!

Zondag avond kwamen we erg laat en vooral ook erg moe thuis! Maar het was zeker een geslaagd weekend waarvan nog vele mogen volgen!

p.s de foto’s/filmpje volgen nog!

Sien jou later!
Liefs,
Marloes

• 08 Maart 2010 - 12:54

Melissa:

Wat een wild weekend! Heel wat anders dan mijn weekend, ik ben afgelopen vrijdag naar Guus Meeuwis in de Vereeniging geweest ^^ Tom had kaarten kunnen regelen! ^^ Oeh, nog 131 dagen en dan ben je weer terug :D Vierdaagsefeesten <3
    Hopelijk net zo leuk als afgelopen jaar :D
    Op welke site kan ik de foto's en filmpjes zien?

Liefs

• 08 Maart 2010 - 13:47

Manon :

Hey gaaf joh!!
    Hebben jullie het beide naar jullie zin?
    nog steeds geen last van heimwee?
    hebben jullie wel tijd voor de schoolopdrachten aangezien jullie zoveel toffe dingen doen!

Dikke knuffel voor jullie allebei van Manon

• 08 Maart 2010 - 14:52

Irene:

Haha lijkt allemaal veel op Mexico he ;) Wilde zee, deuren niet open krijgen! Echt super leuk verhaal weer, volgens mij vermaak jij je goed daar! Ben er jaloers op!!

Geniet nog maar lekker! xx

• 08 Maart 2010 - 17:55

Mama:

Leuk verhaal zeg!! Alles ook al door de telefoon te horen gekregen maar om het nu nog eens door te lezen, geweldig. Ik ben trots op je en kan bijna niet wachten om het vliegtuig te pakken. Groetjes en een dikke zoen!!!

• 11 Maart 2010 - 14:25

Sylvia En Peter:

Hey feestbeest Marloes!!

Wat een leuk verslag en die video..............
    onbetaalbaar;-p
    Peter en ik zullen ons best doen het dansje uit ons hoofd te leren maar we beloven niks hoor!

Groetjes en een dikke knuffel van ons!

• 11 Maart 2010 - 18:30

Zoe:

He vriendinnetje!
    zo dat was een leuk weekend.jeetje jullie maken nogal wat mee daar! echt super tof! en dat wéér! heerlijk. bij ons is de winter gelukkig ook een heel eind voorbij, jeetje wat kijk ik uit naar de lente;P heel veel plezier weer deze week en tot je nieuwe verslag ( trouwens het is vooral zonnen, feesten en gek doen daar en weinig studie of niet:P geniet er van!!!)