Travestiet, wijnproeven en t verdwenen afwasmiddel - Reisverslag uit Genadendal, Zuid-Afrika van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu Travestiet, wijnproeven en t verdwenen afwasmiddel - Reisverslag uit Genadendal, Zuid-Afrika van Marloes Thiel - WaarBenJij.nu

Travestiet, wijnproeven en t verdwenen afwasmiddel

Door: Marloes

Blijf op de hoogte en volg Marloes

16 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Genadendal

Hoi allemaal!
Jaja alweer een reisverhaaltje! Heb weer het een en ander meegemaakt!
Laat ik beginnen met het etentje bij Maxie, de vrouw waar wij mee samen werken tijdens ons project.
Op een woensdag avond had ze ons uitgenodigd om bij haar te komen eten, want er was iets te vieren…
Dean, een travestiete vriend van Bolly (Maxie’s zoon) kwam op bezoek vanuit Kaapstad en dan mochten we natuurlijk niet missen!
Het etentje eindigde na een paar wodkatjes in een groot dansfestijn, waar Bolly en Henno, toen ook verkleed als vrouwen, helemaal los gingen! Geweldig!
Elke keer als ik naar hun keek voelde ik me echt een enorme zak beton, ze kunnen namelijk echt veel te goed dansen! Dus ik heb het maar bij een beetje gek doen met een bondjas en pruik gehouden!

Na de stage week, was het weer tijd voor een uitstapje! En dat werd wijnproeven in Stellenbosch! 4 boerderijen langs om een assortimenten aan wijn te proeven, een betere zaterdag kun je je toch niet bedenken?
Om 11 uur zaten we al aan ons eerste wijntje, wat toch al best zwaar is als je niet zo’n wijndrinker bent. Met een zuur gezicht gingen de eerste wijntjes er dan ook in, want de afspraak was ‘alle glazen moeten leeg’!
Onze gids had dan ook al heel snel door dat we niet zo geïnteresseerd waren in de geschiedenis van wijnen, maar dat weerhield hem er helaas niet van eindelozen verhalen over van alles en nog wat te vertellen!
We weten zelf hoe hij het liefst zijn hamburger van de mcdonalds eet.
Maar dat mocht de pret niet drukken! Bij de tweede wijnboerderij vloeide de wijn weer rijkelijk en bij de derde was het niet veel anders. Iedereen begon behoorlijk aangeschoten te worden en de lunch kwam dan ook als geroepen. Tijdens de lunch kon ik mijn geluk niet op, ik zat namelijk naast mr. Annoying, die geen moment zijn mond dicht kon houden! heb nog nooit zo snel mijn broodje opgegeten om vervolgens letterlijk te vluchten! Want zoals de meeste mensen wel stil zijn onder het eten bleef hij nog steeds eindeloos door tetteren. Maar al met al was het toch een topdag!

Het mooiste moment van de dag vond ik toch de wijnmix voor Niek, bij de laatste boerderij hebben we Niek zo gek gekregen om een glas met daarin een mix van alle wijnen leeg te drinken! Dit was ook het enigste moment dat mr. Annoying stil was, misschien maakte dat het ook nog wel extra plezierig.
Niek’s gezicht tijdens het drinken sprak boekdelen! Hij vond het zo lekker dat zelf tijdens het drinken het kwijl al uit z’n mond liep.

’s Avond de stad verkend, want volgens velen was Stellenbosch toch niet de juiste naam voor de stad. Slettenbosch was een betere geweest. En dat moesten we natuurlijk met eigen ogen zien!
Bij de eerste kroeg keken we onze ogen uit! Het was amper elf uur en iedereen was al straal bezopen. Een jongen hing zelfs kotsend over de reling. Daar hadden we het dan ook snel gezien!
De rest van de avond zijn we dan ook van kroeg naar kroeg gehopt, waar de wodka en aftershock weer rijkelijk vloeide.
De weg naar huis was dan ook hilarisch, tenminste voor ons dan, denk dat Stellenbosch en de rest van de groep die thuis waren gebleven er minder om gelachen hebben! Zo is er iemand over auto’s gaan lopen, hebben we een vuilniszakken gevecht gehouden en de meest foute nummers gezongen! Niet om aan te horen hoorde ik de volgende dag aangezien de thuisblijvers ons al vanaf een km aan hadden horen komen.
Eenmaal bij het hostel aangekomen hebben we iedereen wakker gemaakt (die paar die we niet al eerder wakker geschreeuwd hadden) met ons geschreeuw en gespring! En zo als je de meest geniale ideeën krijgt met behoorlijk wat alcohol achter de kiezen dachten wij dat ze ons vast niet konden horen als we in bad zaten!

De dag erna was ik als eerste wakker en zag ik al aan de manier dat sommige erbij lagen, dat word hoofdpijn!
En bij mijn eigen beeld in de spiegel kreeg ik eigenlijk ook spontaan hoofdpijn. Zag eruit alsof ik geramd was door een enorme bulldozer!
Na een stevig ontbijt en het nodige water, was het op naar Spier, naar de cheeta’s! Hier hadden we weer zo’n slim momentje. We snapte maar niet waarom spier toch niet te vinden was op de kaart en het ook helemaal niet aangegeven stond. Helemaal ervan overtuigd dat Spier een plaats was reden we de snelweg op om er later achter te komen dat het hele farm spier heten en dus geen plaats was!
De cheeta’s op het farm waren echt mooi om te zien, hele indrukwekkende dieren! Maar toch waren we best snel uitgekeken en zijn we in de winkeltjes gaan rond banjeren en heerlijk gaan luieren op de banken van het terras.

Na de cheeta’s was het plan om naar een farm te gaan waar ze witte leeuwen hadden, een soort waar ik echt nog nooit van gehoord had. Eenmaal in het park vond ik het in eerste instantie echt tegenvallen en gaf het me echt een dierentuingevoel. Door de vele hekken konden we namelijk ook niet echt foto’s maken.
Maar we hadden geluk.. er was toevallig een kleintje van 6 weken die we vast mochten houden en knuffelen, echt te gaaf!
Op dat moment voelde ik me eigenlijk ook wel heel stoer. Maar 300 op de wereld en ik heb er een vast gehad en geknuffeld.

Verder zal ik graag nog even een oproep plaatsen:
Vermist: Groen afwasmiddel van het type Sunlight
Het laatst gesignaleerd op het aanrecht, onder het raam op zondag avond 14 maart.
Verdwenen onder verdachte omstandigheden.
Heeft u, of kent u iemand die dit afwasmiddel de afgelopen dagen heeft gezien.
Bel dan snel met 0796176591.

Sien jou later!
Liefs,
Marloes

P.S Nog even een kleine maar zeer belangrijke mededeling! Kaartjes voor Nederland- Kameroen, Portugal-Ivoorkust en Duitsland- Servië (haha!) en kamperen op de oranje camping!

• 16 Maart 2010 - 12:45

Melis:

Halllooo loesje!

Weet je al of de kaart van Iris was aangekomen?
    Boh, foto's van dat schattige baby'tje? ^^
    Ik heb zometeen mijn minormarkt, vandaag en morgen... ik vind het allemaal maar spannend!
    Verder gaat alles goed hier, ben weer fanatiek aan het sporten xD (voor zolang het duurt) en met stage gaat het ook snel, nog maar 3,5 maand :o

Kuss <3

• 16 Maart 2010 - 15:12

Irene:

Heerlijk om mee te genieten van je Afrikaanse leventje!! Haha zie de vuilniszak gevechten al voor me ;)

xx

• 16 Maart 2010 - 20:00

Nienke:

Weer een heerlijk verhaal! Kan niet wachten tot ik ook kan... :)
    Liefs

• 23 Maart 2010 - 20:38

Linda:

ooh, leuk verhaal marloes!
    jaaa.. kunnen goed dansen he.. die afrikanen! Doe je de groeten aan Maxie van mij? en.. hoe is het met onze speeltuin? alles nog ok?
    xx

• 31 Maart 2010 - 11:25

Nikki:

heej nichtje!

je kaartje is vandaag aangekomen! was helemaal verrast, maar super leuk!:D zelfs de postzegels van zuid-afrika zijn mooi:P
    je bungee sprong is echt heel elegant;), maar echt super gaaf!
    en dat schattige leeuwtje is echt ideaal als nieuw huisdier;):P

liefs!